FAQ Zuydt Werkt

FAQ

FAQ – Frequently Asked Questions Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen we als Zuydt Werkt! vragen van werkzoekenden en werkgevers die frequent voorkomen. Niet zo gek want er is bijvoorbeeld nog best wat onduidelijkheid over het verschil is tussen werving en selectie en recruitment. En hoe kunt zich het best voorbereiden op een sollicitatiegesprek? We staan u uiteraard altijd graag per telefoon of mail te woord. Vragen die vaak wij vaak van onze klanten ontvangen hebben wij voor u uitgewerkt en en kunt op deze FAQ – Frequently Asked Questions – pagina terugvinden.

En… neem gerust contact met ons op als uw vraag er niet bij zit.

 

Heeft u een vraag?

FAQ - Veelgestelde vragen werkgever

Wat zijn de voordelen van een Recruitment Abonnement voor een bedrijf?

Als opdrachtgever haalt u met het recruitment abonnement een recruiter in huis voor de tijd dat uw vacature is ingevuld. Hiermee krijgt u maatwerk voor uw organisatie en kunt u gebruik maken van de recruiter wanneer het u uitkomt. Daarnaast bespaart u zo’n 60% op een regulier recruitment fee, waarmee het recruitment abonnement ook nog eens kostenbesparend is voor uw organisatie. Op deze manier is het inzetten van een recruitmentbureau bereikbaar voor iedere organisatie

Wat is het verschil tussen een werving en selectie bureau en een uitzendbureau?

Een werving en selectie bureau bemiddelt tussen de werkzoekende en vacaturehouder.  Komt het tot een match dan gaat de werkzoekende rechtstreeks op contract bij de vacaturehouder, het bedrijf. Bij een uitzendbureau gaat de werkzoekende op contract bij het uitzendbureau en kent deze een fase-systeem.

Welke werkwijze hanteert Zuydt Werkt! bij het werven en selecteren van personeel voor een opdrachtgever?

Zuydt Werkt levert maatwerk. Allereerst wordt het profiel van het bedrijf en vacature goed in kaart gebracht alvorens wij aan de slag gaan met de vacature. Daarna gaan wij actief op zoek naar kandidaten door gebruik te maken van oa. LinkedIn, jobboards, eigen netwerk en Boolean Search. Zuydt Werkt! gelooft erg in “hearthunten”; latent werkzoekende benaderen voor de vacature en enthousiasmeren voor die volgende stap.

In welke sectoren is Zuydt Werkt! gespecialiseerd?

Zuydt Werkt! hanteert niet echt een specialisatie in sectoren en zal altijd eerlijk aangeven of haar expertise daar wel of niet ligt. Vraag altijd vrijblijvend wat wij voor uw vacature kunnen betekenen. Wanneer wij denken dat het beter is, sturen wij u graag door naar éen van onze (con)collega’s.

Wat is de gemiddelde duur voor het vinden van de juiste kandidaat?

Wij streven ernaar om binnen één maand de vacature ingevuld te hebben. Uiteraard afhankelijk van de procedure binnen onze opdrachtgevers. Soms is er een uitschieter en duurt het iets langer. Dit is ook afhankelijk van het soort profiel.

Hoe zorgen jullie voor kwalitatief goed kandidaten bij no cure no pay

Zuydt Werkt! gaat altijd voor kwaliteit en maatwerk. Of de opdrachtgever voor no cure, no pay gaat of voor Het Recruitment Abonnement. Wel gaan alle exclusieve opdrachten voor op opdrachten waar er door de opdrachtgever voor gekozen wordt om met meerdere recruiters te werken.

Waarom zou ik gebruik maken van een recruitment bureau? Ik kan zelf ook personeel gaan zoeken.

Het voordeel van het werken met een recruitmentbureau is besparing van tijd, frustraties en uiteindelijk toch ook geld. Door de expertise bij een specialist neer te leggen, bent u vaak goedkoper uit omdat het risico op een mismatch verkleind wordt en u zichzelf kunt richten op uw core business. Werven en selecteren van personeel is altijd tijdrovend en kostbaar.

Hoe vind ik een goed recruitment bureau?

Belangrijk is dat een recruitment bureau begrijpt waar u naar op zoek bent en uw organisatie of kandidatuur kan “verkopen”. Een klik met het recruitmentbureau is dan ook heel belangrijk. Vacatures of kandidaten over de schutting gooien is niet meer van deze tijd.

FAQ - Veelgestelde vragen werkzoekende

Hoe bereid je je goed voor op een sollicitatiegesprek?

Zorg dat je een rustig moment vindt om jezelf voor te bereiden. Neem de tijd ervoor en bekijk de website van het bedrijf goed. Noteer vragen die in je opkomen en neem die mee naar het gesprek. Bekijk het LinkedIn-profiel van de gesprekspartners en stel ook gerust aan hen de vraag waarom zij zo graag werken bij dit bedrijf. Wanneer je naar een gesprek gaat trek je kleding aan waarin jij je prettig in voelt, maar wel passend. Zorg dat je ruim op tijd bent zodat je niet gestresst aankomt. Ben je aangekomen bij het bedrijf en ben je zenuwachtig? Haal dan even diep adem en ga dan pas naar binnen. Geef ook gerust aan dat je het spannend vindt. Vaak wordt je dan wel gerust gesteld door je gesprekspartner en open je juist hierdoor het gesprek.

Hoe gaat Zuydt Werkt! om met mijn gegevens?

Zuydt Werkt! gaat heel discreet om met jouw gegevens. Niets wordt doorgestuurd zonder toestemming van de kandidaat.

Wat voor vacatures biedt Zuydt Werkt

Zuydt Werkt! heeft een zeer divers aanbod aan vacature, vanaf MBO – tot WO niveau. Al onze openstaande vacatures kun je terugvinden op https://www.zuydtwerkt.nl/vacatures/

Welke stappen moet ik doorlopen bij Zuydt Werkt bij een selectieprocedure?

De selectieprocedure bij Zuydt Werkt! is als volgt. Eerst plannen wij een telefonische afspraak in om te kijken of de vacature passend kan zijn. Zijn onze bevindingen en die van de kandidaat positief dan volgt er een persoonlijke intake met éen van onze ervaren recruiters of kantoor of online. Wanneer wij besluiten om de kandidaat voor te stellen bij het bedrijf, dan gebeurt dit op basis van een eigen cv van de kandidaat. Vervolgens zullen wij de gesprekken met het bedrijf verder in goede banen leiden. Uiteindelijk volgt er een persoonlijke afspraak bij het bedrijf.