Wijze raad!

Datum 12 januari 2020

Categorie Recruitment

Toen ik net van start ging met Zuydt Werkt!, kwam ik in gesprek met een leuke kandidaat die het zelfstandig ondernemerschap ook had ondervonden. “Had” inderdaad. Voor hem was het tijd om zijn zelfstandigheid op te geven en weer voor een baas te gaan werken. De reden; hij kwam voor een keuze te staan, of door de groei van zijn bedrijf personeel aannemen of zijn bedrijf verkopen. Het laatste werd zijn keuze. Een dappere keuze. Want ik zie mezelf niet meer zo snel voor een baas werken….

Tijdens mijn gesprek met hem, gaf ik aan dat het van mij wel iets drukker mocht met mijn business. Waarop ik als wijze raad het antwoord kreeg, dat ik moest genieten van de vrije tijd die ik nu “extra” had, want die tijd zo vanzelf worden ingehaald.

Nu 1,5 jaar later, een nieuw concept rijker binnen Zuydt Werkt!, begrijp ik helemaal wat hij daarmee bedoelde. Ik heb de afgelopen jaren geen klagen gehad als ik kijk naar mijn resultaten. Maar voor mijn gevoel had ik het nog steeds niet druk genoeg.

De opmerking van mijn kandidaat bleef in mijn hoofd zitten. Hierdoor heb ik gelukkig kunnen genieten van de tijd die ik als “extra” heb gehad. Heb gehad, zeg ik dan nu ook. Want waarvan ik dacht dat januari een aanloopmaand zou zijn en ik weer wat “extra” vrije tijd zou hebben blijkt juist een maand te worden waar mijn “extra” tijd nog meer wordt ingehaald. Het voelt natuurlijk, voor een gedreven en ongeduldige ondernemer als ik, als “eindelijk”! Want die extra vrije tijd moet ook niet te lang duren. Alleen, nu wordt het zaak dat ik het allemaal goed ga managen. Dat kan soms een valkuil zijn. Eigenlijk wel jammer dat de wijze raad niet verder ging.

Tijd om nu zelf wijze raad te maken. Dat kan er ook nog wel bij, denk ik. Ik kom hier vast nog een keer op terug. Maar nu eerst weer terug naar mijn planning ;-).

Meer info over deze blog?

Contact ons