Abonnement geeft rust en zekerheid Zuydt Werkt

Abonnement geeft rust en zekerheid

Datum 29 september 2021

Categorie Recruitment

Een abonnementgeeft rust en zekerheid 

Een abonnement geeft rust en zekerheid. Dat geldt ook voor jou als bedrijf wanneer je personeel zoekt. Besteed je het uit aan een werving en selectie partner dan weet je wat de kosten zijn en dat je wordt geholpen. Dat geeft rust. Zeker als het betaalbaar is.

Zo kun jij je als bedrijf focussen op je bedrijfsdoelen en eigen werkzaamheden.

Eenieder van ons heeft wel ergens een abonnement lopen, maar waarom houden mensen zo van een abonnement. Dan moeten we eerst teruggaan naar de geschiedenis. Wist je dat krantenabonnementen honderden jaren geleden zijn ontstaan? De opkomst van de telecommunicatie leidde rond 1880 tot een abonnement op telefoongebruik.

Het begint al als je heel klein bent. Op de lagere school heb je al je eerste abonnement op het jeugdtijdschrift de Taptoe. Op de vrijdag wist je dat thuis de Donald Duck zou worden bezorgd. Altijd! Moest je helpen met afwas, dan zat je stiekem op het toilet met je Donald Duck.

Een abonnement van het lokale zwembad en een bibliotheekpas hadden we ook allemaal. Voor een vast bedrag per maand, seizoen of per jaar konden wij genieten van het zwembad met onze vriendjes en voelden we ons nooit geremd om al die boeken van De Vijf te lezen van Enid Blyton of het laatste boek van Thea Beckman. Iedereen heeft wel ergens een abonnement lopen. Kortom, wij zijn fan van abonnementen.

Wij Nederlanders houden ervan om te weten waar we aan toe zijn. We houden van zekerheid en we willen dat we echt worden geholpen. Denk maar aan je favoriete krant die elke zaterdag weer op je deurmat ligt. Met een verse kop koffie je krantje lezen aan je keukentafel en op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws. Dat is zo’n ultiem geluksmomentje.

Donald Duck Abonnement Zuydt Werkt

Definitie abonnement

abon-ne-ment (o; -en) een regeling, waarbij een eenmalige of periodieke betaling wordt gedaan, welke recht geeft op een gedurende een bepaalde periode onbeperkte gebruikmaking van een bepaalde service of levering

Hoe wordt tegenwoordigeen abonnement ingezet

Het mobiele telefoonabonnement is haast een standaard in ons leven. We kunnen een leven zonder streamingabonnementen als Netflix en Spotify niet meer indenken. Je betaalt elke maand een vast bedrag zodat je op elk moment jouw favoriete serie kunt bekijken en ‘onbeperkt’ kunt bellen en appen.

Voordeel van een abonnementgeeft rust en zekerheid

Het voordeel van een abonnement is dat de klant weet hoeveel ze per maand moet betalen. Voor de leverancier geldt dat hij/zij weet hoeveel ze per maand ontvangen. Een abonnement geeft rust en zekerheid.

Ook in de zakelijke dienstverlening worden abonnementen steeds meer gangbaar. Je kent ze wel; een abonnement voor het onderhoud van je ict- infrastructuur of je boekhouding. Samen spreek je af wat er jaarlijks geleverd moet worden en hoeveel dat per maand kost.

Als klant neem je een bepaald risico, het zou kunnen dat je voordeliger uit bent als je gewoon achteraf per uur de verleende diensten afrekent. Ditzelfde geldt voor de leverancier, misschien is er zo veel werk bij een klant dat het voordeliger was geweest om per uur te factureren bij die klant.

Het voordeel voor de klant is dat je weet waar je aan toe bent. Voor de ondernemer is het fijn dat je inkomsten zijn gespreid, en er zekerheid is van inkomsten. Een ander voordeel voor de leverancier is dat je beter de kwaliteit kunt leveren waar je voor staat.

Als je vaste afspraken hebt met klanten, lever je een bepaald pakket voor dat geld. Wanneer je als leverancier het nodig vindt om er meer aandacht aan te besteden, kan dat, want je hebt vaste afspraken. Dat is veel lastiger wanneer je op uren-basis werkt.

Het heeft natuurlijk ook nadelen. Het is een vorm van risicospreiding. Zowel klant als leverancier betalen voor financiële zekerheid en een stukje kwaliteitsborging. Het geeft misschien niet altijd de zekerheid, maar wel een heleboel rust.

Bibliotheek Abonnement Zuydt Werkt geeft rust en zekerheid

Check of je het abonnementmakkelijk op kunt zeggen

Opzeggen moet voor de klant een feestje worden. Dat lijkt bijna wel de slogan van Zuydt Werkt!. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig want je wilt juist klanten behouden. Uit een Amerikaans onderzoek uit 2017 bleek dat maar liefst 42% van de respondenten aangaf dat ze het (heel) ingewikkeld vonden om hun abonnement op te zeggen. Dit is natuurlijk niet prettig voor de klant, maar is het ook slecht voor het imago van het bedrijf dat de abonnementen aanbiedt?

Wil je een tevreden klant dan zorg je ervoor dat je kanten een fijne ervaring hebben. Dat betekent dat je regelt dat het makkelijk is om op te zeggen. Zo wordt opzeggen ook gezien als een positief onderdeel van de klantreis. Dat is bouwen aan een langetermijnrelatie en kun je je klanten weer eerder verwelkomen in de toekomst.

Er zijn tegenwoordig gelukkig veel bedrijven die hun opzegmoment goed organiseren. De Wet van Dam bepaalt dat consumenten hun langlopende contracten, zoals abonnementen, op elk moment mogen opzeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand. Dit recht ontstaat na de eerste stilzwijgende verlenging. Bij contracten die meteen voor onbepaalde tijd worden aangegaan, geldt dit opzegrecht meteen.

Met Zuydt Werkt! een abonnement welke eenvoudig is op te zeggen

Wij zijn een echte fan van abonnementen. Zuydt Werkt biedt haar klanten ook een abonnement aan om een recruitment partnership aan te gaan: Het Recruitment Abonnement. Zo is recruitment passend en betaalbaar. Hiermee helpen wij klanten bij de werving en selectie van geschikte kandidaten. Met dit abonnement spreek je, voor een vast bedrag per maand, zo snel mogelijk de beste mensen en zijn vacatures binnen een korte periode ingevuld. Bovendien is dit abonnement zeer flexibel.

Het ideale van Het Recruitment Abonnement is dat je als opdrachtgever zelf bepaald wanneer het abonnement “aan of uit” staat. De minimale looptijd is één maand en het abonnement is iedere maand opzegbaar.

Wil je meer weten over Het Recruitment abonnement?

 

 

Meer info over deze blog?

Contact ons